![Pasta gratinada con coliflor y queso ahumado Pasta gratinada con coliflor y queso ahumado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ca7e518-ee6f-4217-8a10-622b6f12f4da/Derivates/666f777e-0419-483c-af0b-267cbe929b3e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de aceite de oliva extra virgen
- 280 g de pasta seca, tipo penne
- 300 g coliflor, en trozos
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 140 g de queso Gruyère, en trozos
- 40 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 40 g de harina de trigo
- 500 g de leche
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 60 g de jamón, cortado en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2556 kJ / 611 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cacerola de papa y salmón.
45 Min
Menú: Pasta de atún gratinada. Mousse de zarzamora.
1 Std.
Ensalada tibia de papas (Pelar)
45 Min
Tortitas de salmón
2h 20min
Coliflor gratinada
55min
Pollo con pimientos rojos, cebolla y arroz basmati
1 Std.
Ensalada de pasta de aderezo de aguacate
30 Min
Alambre de pescado
35 Min
Penne con espinaca y salchicha
30 Min
Pasta cremosa con calabacitas
45 Min
Pasta con salmón y espinaca
40 Min
Pasta con verduras verdes
45 Min