Urządzenia i Akcesoria
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
5 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
30 g płatków owsianych, górskich
-
10 g pestek dyni
-
10 g migdałów, ze skórką
-
10 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
10 g orzeszka ziemnego, prażonego, niesolonego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
2 szczypta soli
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
5 - 10 g syropu daktylowego5 - 10 g syropu klonowego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
1 szczypta kurkumy, mielonej
-
400 g jogurtu typu islandzkiego, skyru podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego½ laski wanilii tylko ziarna
-
½ - 1 czerwona pomarańcza obrana, bez pestek, pokrojona w 5 mm plastry
-
mak (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
279.5 mg
Białko
25 g
Kalorie
1355.9 kJ /
324.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smoothie bowl z bananem i mango
15min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25min
Letnia owsianka brzoskwiniowa
25min
Smoothie bowl z ananasa
15min
Różowe smoothie bowl z owocami i płatkami owsianymi
15min
Jogurt matcha z granolą i grejpfrutem
35min
Smoothie bowl z orzechami i ziarnem kakaowca
2h 10min
Zielone smoothie bowl
5min
Smoothie bowl ze szpinakiem i jagodami goji
15min
Owsianka daktylowa
15min
Owsianka korzenna z jabłkami
25min