Wersje kompatybilne
Tagliatelle alle verdure con salsa alle arachidi (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 250 g di pasta secca, tipo tagliatelle (senza uova)
- 70 g di carota, a rondelle
- 70 g di taccole
- 70 g di cimette di broccoli
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 spicchi di aglio
- 200 g di burro di arachidi
- 15 g di salsa di soia chiara
-
20
g di olio di sesamo
lub 20 g di olio di cocco - 2 rametti di coriandolo fresco
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 2 cucchiai di arachidi tostate salate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2628.9 kJ / 628.3 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1065.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30min
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Fajitas con pollo e funghi (TM6)
1h
Crema di nocciole, cioccolato e datteri (vegan)
20min
Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)
20min
Dal di lenticchie
35min
Curry panang
45min
Insalata di finocchi e mela
20min
Curry di ceci (vegan)
1h
Insalata di pasta estiva con zucchine
30min
Tofu di lenticchie rosse
8 Std. 30 Min