Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g di vino bianco
lub 100 g di acqua - 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro
- 60 g di cipolle, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 180 g di peperoni rossi, a pezzi (2 cm)
-
200
g di spinaci freschi in foglia
lub 200 g di spinaci in foglia surgelati, decongelati, ben sgocciolati - 45 g di pomodori secchi sott'olio, a pezzi
- 45 g di olive nere denocciolate, a rondelle
- 80 g di Feta, a pezzi
- ½ cucchiaino di origano secco
- 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 4 uova
- 60 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1081 kJ / 258 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 402 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2 godz.
Strudel di verdure
2 godz.
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Strüdel salato con funghi, feta e spinaci
1 Std. 45 Min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Brisèe ratatouille
1h 30min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta salata tricolore
1h 20min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min