Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni

Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni

4.5 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

  • 100 g di vino bianco
    100 g di acqua
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 20 g di burro
  • 60 g di cipolle a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 180 g di peperoni rossi a pezzi (2 cm)
  • 200 g di spinaci freschi in foglia
    200 g di spinaci in foglia surgelati, decongelati, ben sgocciolati
  • 45 g di pomodori secchi sott'olio a pezzi
  • 45 g di olive nere denocciolate a rondelle
  • 80 g di Feta a pezzi
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 4 uova
  • 60 g di latte

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 402 mg
Białko 9 g
Kalorie 1081 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...