Insalata di ceci con salsa alle arachidi (vegan)

Insalata di ceci con salsa alle arachidi (vegan)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porzioni

Składniki

Salsa alle arachidi
  • spicchi di aglio
    2
  • di zenzero, radice fresca pelata e tagliata a fette rotonde (2 mm)
    20 g
  • di olio di sesamo
    20 g
  • di latte di cocco
    125 g
  • di burro di arachidi
    50 g
  • di salsa di soia chiara
    30 g
  • di zucchero grezzo di canna
    30 g
  • di Tabasco + q.b.
    3 - 4 gocce
Insalata di ceci
  • di peperoncino rosso secco
    1 pizzico
  • spicchio di aglio
    1
  • di succo di lime
    20 g
  • di olio di sesamo
    30 g
  • di salsa di soia
    25 g
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaio
  • di riso basmati
    200 g
  • di carote pelate e a fette (5 mm)
    200 g
  • di cimette di broccolo
    200 g
  • olio per frittura
  • di porro tagliato ad anelli di 0,5 mm
    60 g
  • di ceci bianchi in scatola sciacquati e scolati
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 449.4 kcal / 1880.3 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 56.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 2055.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...