Gamberi in salsa speziata

Gamberi in salsa speziata

4.6 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla a metà
  • 1 peperoncino verde fresco privato dei semi e tagliato a metà
  • 10 g di coriandolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di radice fresca di zenzero pelata e a fettine sottili
  • 3 spicchi di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di cumino in polvere
  • 2 cucchiaini di coriandolo in polvere
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 200 g di peperoni misti puliti e a listarelle (0,5x4 cm)
  • 70 g di concentrato di pomodoro
  • 400 g di bevanda a base di cocco
  • 650 g di gamberi congelati precotti, precedentemente scongelati (vedi consiglio)
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 36 g
Kalorie 1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...