Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di porri, a pezzi (5 cm)
- 50 g di scalogno, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di burro
- 180 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 50 g di vino bianco
- 550 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di pasta corta a piacere
- 1 rametto di prezzemolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7238.8 kJ / 1730.1 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 206.5 g
- Tłuszcz
- 89.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 242.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne integrali con fonduta di porri
50 min
Ragù di nocciole vegetariano
35 min
Carbonara vegetariana
30 min
Baked Beans
14h 5min
Crema di pomodoro
25 min
Rösti alla bernese con Affettatutto Bimby®
40 min
Menù: Falafel; Babaganoush; Malabi (Bimby Friend)
3 Std.
Sformato di pasta al tonno
30 min
Sauté veloce di verdure al burro di arachidi
30 min
Älpler Magronen (maccheroni montanari)
45 min
Chili (vegan)
40 min
Polpettone del Ringraziamento
1h 30min