Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di porri, a pezzi (5 cm)
- 50 g di scalogno, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di burro
- 180 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 50 g di vino bianco
- 550 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di pasta corta a piacere
- 1 rametto di prezzemolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7238.8 kJ / 1730.1 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 206.5 g
- Tłuszcz
- 89.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 242.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di porri e orzo
45min
Canederli agli spinaci
2h 30min
Insalata di cetrioli con dressing all'aneto (TM6)
15 Min
Curry di ceci (vegan)
1h
Rösti alla bernese con Affettatutto Bimby®
40min
Bulgur all'arancia con verdure
1h
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Canederli al formaggio
1h
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1sa 10 dk
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Hummus ai pomodorini
1h
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 Std. 30 Min