Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di cipolla, a metà
- 1 peperoncino rosso, senza semi, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di macinato vegetariano
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 850 g di patata americana dolce, sbucciata, a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna acida
- 100 - 150 g di Feta, sbriciolata
- basilico fresco, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351.1 kJ / 322.9 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 648 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30min
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
50min
Stufato di verdure con polenta cremosa
50min
Insalata con pesche con vinaigrette ai mirtilli
20min
Pane "challah" (vegan)
2j 30 menit
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35min
Bruschette con verdure e funghi
24h
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40min
Curry vegetariano
35min
Crostata con curd al limone e té nero (vegan)
1h 30min
Seitan e verdure in vasocottura (vegan)
1h 10min
Insalata di patate, ceci e spinaci
1h