Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 350 g di pomodori ciliegino a metà
- 4 foglie di basilico fresco, lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo conchiglie
- 200 g di stracciatella a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 45 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Penne tonno, pinoli e limone
30min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Pasta feta e pomodorini
30min
Pasta caprese
20 min
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Pasta fredda alla caprese
40min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta tonno e olive
35 Min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Pasta al forno veloce
45min