Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucchine a dadini (2x2 cm)
- 100 g pancetta a listarelle
- 320 pasta secca tipo fusilli
- 20 g di burro
- 100 g di panna fresca liquida
- 1 bustina di zafferano
- 8 fiori di zucca a listarelle
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2651.8 kJ / 633.8 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1026 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 min
Pasta radicchio e pancetta
30 min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1h 30 min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40 Min
Pasta tonno e olive
35min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30 min