
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'échalotes
-
½
c. à café de thym frais
lub ½ c. à café feuille de thym frais - 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 300 g de gorge de porc coupée en morceaux (2 cm env.)
-
400
g de filets de pintade
lub 400 g de pintade désossée, sans la peau - 2 c. à soupe d'armagnac
- 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223 kcal / 928 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 1 g
- Błonnik
- 1 g