![Terrine de pintade aux pistaches Terrine de pintade aux pistaches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ABDEFB41-624F-44BC-8577-3295352611BC/Derivates/1bb71b9e-9210-4421-8605-4906e3c370eb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'échalotes
-
½
c. à café de thym frais
lub ½ c. à café feuille de thym frais - 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 300 g de gorge de porc, coupée en morceaux (2 cm env.)
-
400
g de filets de pintade
lub 400 g de pintade désossée, sans la peau - 2 c. à soupe d'armagnac
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 928 kJ / 223 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2ч. 35 мин.
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50 min.
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 Std.
Terrine de canard
24sa
Pâté de campagne au foie gras
48 Std.
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6h 30min
Pâté de campagne
48 Std.
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Terrine de lapin aux herbes
24sa
Terrine de volaille pistache-citron
24sa
Terrine bressane
24sa
Délice de foies au riesling
2 godz. 50 min