Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes, pelées et coupées en quatre
- 20 g d'huile de tournesol
- 300 g de foies de volaille, nettoyés et coupés en morceaux
- 50 g de vin blanc sec
- 50 g de porto rouge
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de beurre, pour la terrine
- 6 tranches de pain de campagne
- 2 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Pâté de campagne
48h
Terrine bressane
24h
Rillettes de lapin
12h
Terrine de campagne
4h 30min
Terrine de campagne
25 Std. 15 Min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2 Std. 30 Min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24hod. 20min
Terrine de poisson
1 Std.
Sauce gribiche
15 Min