Terrine de foies de volaille au porto

Terrine de foies de volaille au porto

3.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
6 parts

Składniki

  • d'échalotes pelées et coupées en quatre
    70 g
  • d'huile de tournesol
    20 g
  • de foies de volaille nettoyés et coupés en morceaux
    300 g
  • de vin blanc sec
    50 g
  • de porto rouge
    50 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • œufs
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de beurre pour la terrine
    10 g
  • de pain de campagne
    6 tranches
  • de crème de vinaigre balsamique maison (voir "Conseil(s)")
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 203 kcal / 848 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...