Terrine bressane

Terrine bressane

4.8 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz.
8 portions

Składniki

  • quelques bardes de lard (opcjonalnie) gras
  • de blanc de poulet
    360 g
  • de miel
    ½ c. à soupe
  • de sauce de soja
    1 c. à café
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de persil frais
    ½ bouquet
  • de lardons fumés
    200 g
  • de chair à saucisse
    200 g
  • de cèpes séchés préalablement réhydratés dans de l'eau pendant 1 heure
    20 g
  • œuf
    1
  • de thym frais effeuillé
    1 c. à soupe
  • de cognac (ou autre alcool)
    2 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café bombée
  • de poivre vert à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • feuille de laurier
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 253 kcal / 1055 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 3.1 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...