Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vin rouge (cépage merlot par exemple)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 clou de girofle
- 1 pincée de gingembre en poudre
- 1 étoile de badiane
- 100 g de sucre en poudre
- 700 - 800 g de poires, coupées en quatre
- 40 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 307 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50min
Sauce à l'oseille
25 Min
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6h 30min
Poires au vin rouge
5 Std.
Pêche pochée au thym
3 Std. 20 Min
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Poires au vin rouge
3 Std. 20 Min
Soupe fraise-rhubarbe et verveine
1 Std. 30 Min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 Min
Sauce gribiche
15 Min