![Soupe de poire au vin rouge Soupe de poire au vin rouge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58A59971-B2CF-428F-8E1A-2E78FAFEC253/Derivates/B5332748-8880-424C-979A-1E8D16CC8628.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vin rouge (cépage merlot par exemple)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 clou de girofle
- 1 pincée de gingembre en poudre
- 1 étoile de badiane
- 100 g de sucre en poudre
- 700 - 800 g de poires, coupées en quatre
- 40 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 307 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min
Soupe de melon au basilic
2 Std. 15 Min
Sauce gribiche
15min
Crème anglaise à l'orange
1h
Compotée de fruits d'automne
30min
Soupe fraise-melon à la crème de cassis
2h 10 min
Gratin de figues
25min
Poires au vin rouge
3 godz. 20 min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35min
Compotée de fruits d'été aux épices
45min
Pêches au basilic
30min
Pêche pochée au thym
3 godz. 20 min