![Sabayon sucré Sabayon sucré](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/262326.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 130 g de jaunes d'œufs (6 jaunes moyens)
- 95 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- 30 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 864 kJ / 207 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Sabayon au citron
15min
Gratin aux fruits rouges
20 Min
Sabayon aux raisins
15min
Sabayon anisé
15min
Sabayon au cidre
15min
Le merveilleux
3 godz. 40 min
Sabayon à la liqueur à l'orange
15min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35min
Sabayon classique
15min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4h 40min
Sabayon
15min
Iles flottantes
1 godz.