Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 130 g de jaunes d'œufs (6 jaunes moyens)
- 95 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- 30 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 864 kJ / 207 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Sabayon classique
15 Min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 Std. 45 Min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4h 40min
Gaspacho de tomate aux cerises noires
1h 5min
Sabayon anisé
15 Min
Sabayon au cidre
15 Min
Gratin aux fruits rouges
20 Min
Cabillaud au beurre de raisin, betterave, avocat et girolles
1 Std.
Biscuits citronnés
1 Std. 45 Min
Sabayon
15 Min
Sabayon au citron
15 Min