![Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs ! Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/586415E6-1374-4A73-9245-EA8BA3443CAD/Derivates/38a6b94f-4e13-4796-b152-d02cff74dbec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 170 g de filets d'anchois à l'huile, préalablement égouttés
- 15 g de jus de citron
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 733.5 kJ / 177.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crème d'huître
35min
Chutney d'ananas
35min
Sauce à la cerise
35min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3 godz. 30 min
Pesto persan
10min
Beurre d'anchois
1 godz. 10 min
Mousse de betterave et harengs marinés en brochette
1 Std. 15 Min
Rillettes de sardines à l'orange
2h 15min
Mouclade
1 godz.
Tartines de sardine au chèvre frais
10min
Terrine de poulet aux pistaches
1 Std. 15 Min
Anchoïade
15min