Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 170 g de filets d'anchois à l'huile, préalablement égouttés
- 15 g de jus de citron
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 733.5 kJ / 177.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 Min
Beurre d'anchois
1 Std. 10 Min
Brochettes de filets de sardine
1 Std. 25 Min
Moutarde à la figue
1 Std.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Sauce rouille
10 Min
Confiture de vin aux épices
12h
Bisque de crevettes
30 Min
Anchoïade
15 Min
Aïoli traditionnel
10 Min