Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kale Pesto
- 50 g walnut halves
- 80 g kale, tough stalks removed, chopped
- water, boiling
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g fresh basil leaves (1 large handful)
- 80 g olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta Salad
- 1200 g water
- 400 g orzo
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 1 yellow pepper, sliced (5 mm) (approx. 150 g)
- 300 g bocconcini, torn in halves
- 100 - 120 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 362 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Kale Meat(less) Balls
30min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 Min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min
Mexican Quinoa Salad
30min