Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kale Pesto
- 50 g walnut halves
- 80 g kale, tough stalks removed, chopped
- water, boiling
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g fresh basil leaves (1 large handful)
- 80 g olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta Salad
- 1200 g water
- 400 g orzo
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 1 yellow pepper, sliced (5 mm) (approx. 150 g)
- 300 g bocconcini, torn in halves
- 100 - 120 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 362 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
Alternatywne przepisy
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15 min
Smoky Couscous Salad
20min