Wersje kompatybilne
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh coriander, leaves only
- 80 g tomatoes, deseeded, diced (1 cm)
- 50 g onions, diced (1 cm)
- ½ tsp cider vinegar
- 4 wheat flour tortillas
- oil (low calorie oil spray)
- 1 ¼ tsp garlic powder
- 1 tsp smoked paprika
- 230 g tinned black beans, rinsed, drained (drained weight)
- 180 g chipotle chilli salsa
- 30 g freshly squeezed lime juice
- ¼ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp sour cream, low fat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 5130 kJ / 1221 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 163 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Butterbean and Feta Burgers
1sa 30 dk
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Seitan Chilli
25min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35min
Guacamole
5min
Refried Beans
20min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Tabbouleh
2h 15min