Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g celeriac, peeled, cut in pieces to fit in feeder
Mayonnaise
-
130
g sunflower oil
lub rapeseed oil - 1 egg yolk, from medium egg
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 15 g red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1473.2 kJ / 352.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 140.7 mg
Alternatywne przepisy
Sumac-spiced Houmous
5min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Thai Red Curry Paste
Brak ocen
Beetroot Carpaccio (TM6)
20 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 Std. 15 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45 min
Best Basic Houmous
5min