Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masala Paste
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 30 g groundnut oil
- 60 g tomato purée
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 red chilli, halved, deseeded
- 3 tsp garam masala
- 1 Tbsp paprika
- 2 Tbsp ground almonds
- 1 tsp fine sea salt
Fish and Rice
- 1800 g water, plus extra boiling for cooking rice
- 2 hake fillets (approx. 180-200 g each)
- 200 g basmati rice
-
100
g cashew nuts
lub unsalted peanuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3929 kJ / 938 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1073 mg
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Sous-vide Miso Aubergine
2h 50 min
Kedgeree
45 min
Rudolph's Mocktail
30min
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13 Std. 15 Min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50 min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Seafood Stew with Rice
30min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1h
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min