Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masala Paste
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 30 g groundnut oil
- 60 g tomato purée
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 red chilli, halved, deseeded
- 3 tsp garam masala
- 1 Tbsp paprika
- 2 Tbsp ground almonds
- 1 tsp fine sea salt
Fish and Rice
- 1800 g water, plus extra boiling for cooking rice
- 2 hake fillets (approx. 180-200 g each)
- 200 g basmati rice
-
100
g cashew nuts
lub unsalted peanuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3929 kJ / 938 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1073 mg
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45min
Mulled Wine Bellini
2u. 40min
Seafood Korma
40min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Prawn Bhuna
30min
Spiced Red Cabbage
1h 10min