Wersje kompatybilne
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Blinis
- 2 medium eggs, separated
- 280 g cooked beetroot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 170 g plain yoghurt
- 120 g buckwheat flour
- 1 tsp gluten free baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil, for frying, plus extra as needed
Horseradish Cream
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g crème fraîche
- ½ Tbsp creamed horseradish
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g crayfish tails, cooked
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 148 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Pesto with Rocket and Chilli
10 min
Avocado and Cashew Chocolate Mousse
5 min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 min
Vegetable Stock Paste
50min
Creamy Tomato Soup
25 min
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1h 20 min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min