Wersje kompatybilne
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Streusel
- 50 g plain flour
- 30 g unsalted butter, cold, diced
- 5 g ground cinnamon
- 30 g Demerara sugar
- 30 g flaked coconut
Pineapple in Chilli Syrup
- 1 fresh pineapple (approx. 2 kg)
- 1 fresh red chilli, halved lengthways
- 400 g sugar
- 380 g dark rum
- 850 g water
- 1 Tbsp cornflour
- ice cream, for serving (see tip)
- fresh mint leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2905 kJ / 693 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Watermelon Ginger Spritzer
45min
Yoghurt with Blueberry and Apple Compote
13 Std. 40 Min
Blackcurrant Cordial
30min
Summer Pudding
8h 30min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1hod.
Mussels with Basil, Almonds and Butter
40 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Chilli and Apple Jelly
4 Std. 15 Min
Raised Game Pie
24h
Dundee Cake
3 Std. 10 Min
Peach Pavlova
5sa 30 dk
Lavender Shortbread
1hod.