Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel

Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Coconut Streusel
  • plain flour
    50 g
  • unsalted butter cold, diced
    30 g
  • ground cinnamon
    5 g
  • Demerara sugar
    30 g
  • flaked coconut
    30 g
Pineapple in Chilli Syrup
  • fresh pineapple (approx. 2 kg)
    1
  • fresh red chilli halved lengthways
    1
  • sugar
    400 g
  • dark rum
    380 g
    water
  • water
    850 g
  • cornflour
    1 Tbsp
  • ice cream for serving (see tip)
  • fresh mint leaves for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 693 kcal / 2905 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 36 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...