Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Butternut Squash
- 800 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 pinch dried chilli flakes
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Puff Pastry
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
Filling
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 5 - 6 fresh sage leaves, to taste
- 200 g cooked, peeled chestnuts
- 3 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- ½ tsp fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 617 kJ / 148 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1h 35min
Coconut Dhal
20 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Beetroot and Halloumi Burgers
1 Std.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Peshwari Naans
2h