Insalata di farro con tacchino e verdure
TM6 TM5

Insalata di farro con tacchino e verdure

4.3 (15 ocen)

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 150 g di farro perlato sciacquato (tempo di cottura 20-25 minuti)
  • 350 g di verdure miste a tocchetti (carote, piselli, fave, asparagi)
  • 300 g di bocconcini di tacchino, senza pelle e disossato
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 5 rametti di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1570 kJ / 375.3 kcal
Białko
26.7 g
Węglowodany
29.9 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
5.6 g
Sód
74.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy