Zucchine ripiene di cotechino

Zucchine ripiene di cotechino

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • zucchine tonde (200 g circa cad.), la calotta tagliata
    4
    4 zucchine, lunghe, (200 g circa cad.), tagliate a metà orizzontalmente
  • di acqua
    500 g
  • di scalogno a metà
    30 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di cotechino cotto, privato della pelle e a pezzi
    250 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di timo secco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 361 kcal / 1510.8 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 28.6 g
Węglowodany 3.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 995.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...