Riso basmati con bocconcini di vitello speziati

Riso basmati con bocconcini di vitello speziati

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 250 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi a striscioline (2 cm)
  • 2 cucchiaini di curcuma in polvere
  • 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di paprika piccante
  • 2 cucchiaini di paprika dolce
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 80 g di salsa di soia
  • 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
  • 700 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 5 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di riso basmati (cottura 10 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 3412.3 mg
Białko 35.7 g
Kalorie 1762.5 kJ / 421.5 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...