Eclair au chocolat

Eclair au chocolat

3.3 4 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
  • 150 g de sucre en poudre
  • 50 g d'eau
La pâte à chou
  • 75 g d'eau
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 10 g de sucre en poudre
  • 60 g de farine de blé
  • 2 œufs
La crème pâtissière
  • 250 g de lait
  • 20 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 40 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de cacao en poudre

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 262.9 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1262 kJ / 301.6 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 46.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...