![Pâte à chou Pâte à chou](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f8f5590-1cd4-463b-bc4e-71e21ad46f16/Derivates/e85bdcbd-c0bb-43c5-bc3b-8225dbd6342c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre (2 c. à café) (opcjonalnie)
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs (53-63 g chacun)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 300 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte tropézienne
3h
Crème pâtissière
15 Min
Paris-brest
3h 10min
Pâte brisée sucrée
1 Std. 50 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10min
Génoise
1 Std. 50 Min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Pâte feuilletée express
2 Std.
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min
Religieuses au café
3 godz. 45 min
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min