Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
Le biscuit à la vanille
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g d'extrait de vanille liquide
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
Le biscuit au chocolat
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 20 g de cacao en poudre non sucré
La ganache
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
La finition
- 30 g d'eau, à ajuster en fonction du poids du fondant
-
50
g de vermicelles au chocolat
lub 50 g de vermicelles de couleur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1188.6 kJ / 283.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Génoise
1 Std. 50 Min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Chouquettes
1 Std.
Gâteau de Pâques
13 godz.
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Glaçage royal (Glace royale)
5 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min
Ganache au chocolat
20 Min
Génoise au chocolat
45min
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Pâte à gaufre
1 Std. 30 Min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min