Napolitain

Napolitain

3.3 142 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 73 godz. 40 min
20 parts

Składniki

Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    100 g
Le biscuit à la vanille
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • d'extrait de vanille liquide
    10 g
  • de farine de blé
    70 g
  • de fécule de maïs
    30 g
Le biscuit au chocolat
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de cacao en poudre non sucré
    20 g
La ganache
  • de chocolat noir 70% de cacao
    250 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
La finition
  • d'eau à ajuster en fonction du poids du fondant
    30 g
  • de vermicelles au chocolat
    50 g
    50 g de vermicelles de couleur

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 283.4 kcal / 1188.6 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...