Tartelette chocolat-citron meringuée

Tartelette chocolat-citron meringuée

2.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 portions

Składniki

La pâte à tarte
  • de sucre en poudre
    80 g
  • zeste de citron jaune non traité
    ½
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    250 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux et un peu pour les moules
    125 g
    125 g de beurre doux, coupé en morceaux et 1 pincée de sel
  • œuf
    1
La crème citron-chocolat
  • de lait
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de jus de citron
    100 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    150 g
La meringue suisse
  • blancs d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 572 kcal / 2393 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 28.6 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...