Tartelette chocolat-citron meringuée

Tartelette chocolat-citron meringuée

2.8 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 portions

Składniki

La pâte à tarte
  • 80 g de sucre en poudre
  • ½ zeste de citron jaune non traité
  • 250 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 125 g de beurre demi-sel coupé en morceaux et un peu pour les moules
    125 g de beurre doux, coupé en morceaux et 1 pincée de sel
  • 1 œuf
La crème citron-chocolat
  • 100 g de lait
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 100 g de jus de citron
  • 3 jaunes d'œufs
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux
La meringue suisse
  • 4 blancs d'œufs
  • 200 g de sucre en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.4 g
Kalorie 2393 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 69.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...