Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
500 g de lait
-
50 g de farine de blé
-
2 œufs entiers
-
2 jaunes d'œufs
-
10 g de sucre vanillé maison
-
70 g de sucre en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
704 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Basiques - Pâtisserie
9 Przepisów
Francja
Francja
Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Pâte à chou
2 godz.
Génoise
1 godz. 50 min
Pâte brisée sucrée
1 godz. 50 min
Pâte sucrée
1 godz. 50 min
Crème d'amande
10 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 godz. 40 min
Fraisier
12 godz. 45 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 godz. 15 min
Tarte tropézienne
3 godz.
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Crème diplomate aux fruits
1 godz.
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min