Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g unsalted butter, diced, cold
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 350 g courgettes, unpeeled, ends removed (see tip)
- 350 g plum tomatoes (see tip)
- 190 g sun-dried tomatoes in oil, drained (approx. 1 x 280 g jar)
- 30 g water
- 10 g fresh chives, finely sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches sea salt flakes
- 1 pinch ground black pepper
- 60 g Parmesan cheese, grated
- milk, for glazing
- 10 fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 507.9 mg
Alternatywne przepisy
Raw Asian Salad
10min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Grenadine
45 min
Root Vegetable Röstis (TM6)
50min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Cullen Skink
45 min
Festive camembert wreath
1h 50min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min