Urządzenia i Akcesoria
Roasted Tomato Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 slices
Składniki
Roasted Garlic
-
garlic bulbs2
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
fine sea salt2 pinches
-
ground black pepper2 pinches
Shortcrust Pastry
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
fine sea salt1 pinch
-
milk cold50 g
Assembly
-
fresh thyme leaves2 sprigs
-
tomatoes mixed (e.g. beef, plum, cherry), thinly sliced (5 mm)600 g
-
extra virgin olive oil1 Tbsp
-
fine sea salt to taste
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
547 mg
Białko
5 g
Kalorie
1283 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Pissaladière
1 godz. 30 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 godz.
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Salmon and Courgette en Croute
1 godz.
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Mushroom Wellingtons
2 godz. 30 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.