Smoky Paprika Tomato Dip
TM6 TM5 TM31

Smoky Paprika Tomato Dip

4.3 (9 ocen)

Składniki

  • 120 g sourdough bread, toasted, cut in pieces (2 cm)
  • 400 g plum tomatoes, very ripe, quartered
  • 40 g olive oil
  • 1 garlic clove
  • 1 Tbsp sherry vinegar
  • 1 tsp smoked paprika, plus extra for garnishing
  • 1 tsp fine sea salt
  • fresh parsley leaves, chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
533.9 kJ / 127.6 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
13.4 g
Tłuszcz
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.4 g
Sód
511.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy