Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g dried porcini mushrooms
- boiling water, for soaking
- 100 g hazelnuts
- 10 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 80 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 300 g chestnut mushrooms, quartered
- 250 g fresh portobello mushrooms, cut in pieces (3 cm)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g water
- 150 g quinoa
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807 kJ / 194 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1h 40min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Artichoke And Tofu Dip
5min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 godz. 10 min
Tempeh Bolognaise
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 Std. 15 Min