Salmão e legumes a vapor com arroz de açafrão e passas

Salmão e legumes a vapor com arroz de açafrão e passas

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 dose

Składniki

  • cebolo (spring onion) cortados em pedaços (5 cm aprox.)
    1 - 2
  • curgete (70 g aprox.), cortada em fatias (5 mm aprox.)
    1
  • tomate-cereja
    10
  • lombos de salmão s/ pele (150 g aprox.)
    1
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • sumo de limão
    1 - 2 gotas de
  • limão cortado em rodelas
    ¼
  • água
    1000 g
  • arroz vaporizado
    60 g
  • passas de uva
    15 g
  • pau de canela
    ½
  • vagens de cardamomo
    2
  • açúcar
    2 pitadas de
  • sal mais q.b. p/ temperar
    2 pitadas de
  • curcuma em pó
    ¼ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 515.9 kcal / 2158.6 kJ
Białko 37.1 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 46.1 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 453 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...