Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g olive oil, plus extra to grease
- 120 g water
- ¼ tsp salt
Topping and assembly
- 200 g white onion, cut into halves
- 200 g red onion, cut into halves
- 150 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g fresh chives, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1712.7 kJ / 409.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
40 min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Homemade "Velvety" Cheese
4 godz. 40 min
Gin and juniper berry marmalade
1 godz. 30 min
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
30 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40 min
Pickled vegetables
745h
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Black garlic and onion jam
55 min