Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g olive oil, plus extra to grease
- 120 g water
- ¼ tsp salt
Topping and assembly
- 200 g white onion, cut into halves
- 200 g red onion, cut into halves
- 150 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g fresh chives, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1712.7 kJ / 409.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
Baguettes
3u. 45min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM6)
45 Min
Bern-style Rösti (TM6)
40min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20 min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min
Blueberry cheesecake ice cream
14h 35min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Spaetzle
35min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Fresh tomato chutney
10 Min
Celery leaf gremolata
5 Min