Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
-
1
fresh bird's eye chilli, deseeded, cut in pieces
lub 1 fresh red chilli, deseeded, cut in pieces - 500 g boneless pork meat, sinew free, cold, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fish sauce
- 1 ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 770 g water
- 2 pinches sugar
- 1 tsp dried yeast
- 250 g Italian flour type 00 (see tip)
- 15 g oil, plus extra for frying and greasing
- 200 g carrots
- 150 g daikon radish
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for serving
- 30 g rice vinegar
- 1 tsp sugar
- 4 tbsp mayonnaise
- 1 - 2 tbsp sriracha sauce
- 100 g pâté, any type (opcjonalnie)
- 50 g cucumber, cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3071.5 kJ / 734.1 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1413.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
All-in-one chicken Congee
35min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Sichuan Chilli Oil
50min
Tex-Mex Bowl
50min
Frozen Yoghurt Bark
Brak ocen
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Tonkatsu with coleslaw, wasabi and dill dressing, potato wedges
50min
Sichuan spaghetti
50min
Japanese ramen noodle soup
1j 50 menit
Cold Soba Noodles with Edamame and Dipping Sauce
40min
Chai Syrup
15min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min