Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs, chilled, straight from the fridge
- water, to fill to 1L mark
Easter cookies
- 100 g pouring (whipping) cream
- 100 g plain flour, plus extra to dust
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp sea salt
Herb sauce
- 1 bunch fresh parsley, leaves only (approx. 20 g)
- 1 bunch fresh chives, finely sliced (approx. 10 g)
- 200 g crème fraîche
- 30 g milk
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 10 g pure maple syrup
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 tsp caviar (optional)
- watercress leaf, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.1 kJ / 324.3 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 602.2 mg
Alternatywne przepisy
Köttbullar (Swedish Meatballs)
50 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Swedish meatballs and mash
50 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4sa 15 dk
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 godz.
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2 godz. 15 min
Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée
10h 30min
Neapolitan pizza
1h 30min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Pineapple curd (TM6)
20 Min