Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs, chilled, straight from the fridge
- water, to fill to 1L mark
Easter cookies
- 100 g pouring (whipping) cream
- 100 g plain flour, plus extra to dust
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp sea salt
Herb sauce
- 1 bunch fresh parsley, leaves only (approx. 20 g)
- 1 bunch fresh chives, finely sliced (approx. 10 g)
- 200 g crème fraîche
- 30 g milk
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 10 g pure maple syrup
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 tsp caviar (optional)
- watercress leaf, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.1 kJ / 324.3 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 602.2 mg
Alternatywne przepisy
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15 min
Alpine macaroni with apple sauce
45min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Orange liqueur zabaglione
15min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40min
Asparagus and pea omelette
20 min
Traditional Kaiser rolls
26 Std. 35 Min
Wok-style curried vegetables
35 Min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Poached eggs using blade cover
30min
Poached eggs with blade cover
30min