Eggs with herb sauce and Easter cookies

Eggs with herb sauce and Easter cookies

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Eggs
  • eggs chilled, straight from the fridge
    6
  • water to fill to 1L mark
Easter cookies
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • plain flour plus extra to dust
    100 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • sea salt
    ½ tsp
Herb sauce
  • fresh parsley leaves only (approx. 20 g)
    1 bunch
  • fresh chives finely sliced (approx. 10 g)
    1 bunch
  • crème fraîche
    200 g
  • milk
    30 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • pure maple syrup
    10 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • caviar (optional)
    6 tsp
  • watercress leaf to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 324.3 kcal / 1362.1 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 17.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 602.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...