Urządzenia i Akcesoria
Smoked mussels with Pernod sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
mussels scrubbed and debearded1000 g
-
garlic cloves2
-
eschalots peeled and cut into halves80 g
-
salted butter50 g
-
fennel trimmed and cut into thin slices200 g
-
Pernod® (see Tips)50 g
-
pouring (whipping) cream50 g
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
fresh flat-leaf parsley leaves roughly chopped, to serve1 - 2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Sód
5869.4 mg
Białko
165.7 g
Kalorie
6965 kJ /
1658.3 kcal
Tłuszcz
82.4 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
42.3 g
Węglowodany
59.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini chive pikelets with mushrooms
1 godz.
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5 godz. 20 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 min
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min
Salmon Tartare
10 min
Leek and smoked salmon dip
55 min
Tuna Tartare
40 min
Seafood Risotto
40 min