Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 2 garlic cloves
- 80 g eschalots, peeled and cut into halves
- 50 g salted butter
- 200 g fennel, trimmed and cut into thin slices
- 50 g Pernod® (see Tips)
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 - 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves roughly chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6965 kJ / 1658.3 kcal
- Białko
- 165.7 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 82.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.3 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 5869.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seafood bisque
1h 10 min
Steamed Scallion Rolls
3h
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Cachupa with pork and beans
Brak ocen
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10 min
Sunny gazpacho
25min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Mussels in coconut milk
25min
Scallops with pea purée
25min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Garlic prawns
25min