Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 30 g butter
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g onions
- 100 g carrots
- 300 g beef, diced
- 10 g soy sauce
- 20 g white wine
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube - ½ tsp salt
- 100 g milk
- 40 g flour
Pastry
- 50 g butter
- 20 g lard
- 100 g water
- 270 g flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- frying oil
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 800 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Mini chicken pies
1h 20 min
Aussie Meat Pies
2h
Pork Buns (Nikuman)
2h
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 Std. 50 Min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15 min
Vanilla honey cupcakes
1h 20 min
Bagels with bacon jam and egg
3h 20min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Cha gio (spring rolls)
55min
Char siu bao pork buns
6h 35min