
Urządzenia i Akcesoria
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Batter
-
eggs4
-
milk200 g
-
plain flour130 g
-
sea salt1 pinch
White sauce
-
Gruyère cheese cut into pieces40 g
-
unsalted butter15 g
-
plain flour20 g
-
milk150 g
-
Dijon mustard1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
Pancake
-
unsalted butter1 tbsp
-
ham, shaved4 slices
-
asparagus blanched, halved legthways (see Tips)1 bunch
-
fresh chives finely chopped, to garnish3 sprigs
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
423.8 kcal /
1773.3 kJ
Białko
25.5 g
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
1037.8 mg