Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 4 eggs
- 200 g milk
- 130 g plain flour
- 1 pinch sea salt
White sauce
- 40 g Gruyère cheese, cut into pieces
- 15 g unsalted butter
- 20 g plain flour
- 150 g milk
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch ground black pepper
Pancake
- 1 tbsp unsalted butter
- 4 slices ham, shaved
- 1 bunch asparagus, blanched, halved legthways (see Tips)
- 3 sprigs fresh chives, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1773.3 kJ / 423.8 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1037.8 mg
Alternatywne przepisy
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1 Std. 20 Min
Green Bean Gremolata
25 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Polenta with mediterranean vegetables
1 Std. 35 Min
Quince crumble
1h 25min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Steamed Whole Grain Bread TM6®
2h 30min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45 Min
Welsh Anglesey eggs
1 Std.
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 godz. 40 min
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30 Min