Gruyère and asparagus Dutch baby pancake

Gruyère and asparagus Dutch baby pancake

4.5 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Batter
  • eggs
    4
  • milk
    200 g
  • plain flour
    130 g
  • sea salt
    1 pinch
White sauce
  • Gruyère cheese cut into pieces
    40 g
  • unsalted butter
    15 g
  • plain flour
    20 g
  • milk
    150 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Pancake
  • unsalted butter
    1 tbsp
  • ham, shaved
    4 slices
  • asparagus blanched, halved legthways (see Tips)
    1 bunch
  • fresh chives finely chopped, to garnish
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 423.8 kcal / 1773.3 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 1037.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...