Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
TM6

Gruyère and asparagus Dutch baby pancake

4.4 (10 ocen)

Składniki

Batter

  • 4 eggs
  • 200 g milk
  • 130 g plain flour
  • 1 pinch sea salt

White sauce

  • 40 g Gruyère cheese, cut into pieces
  • 15 g unsalted butter
  • 20 g plain flour
  • 150 g milk
  • 1 tsp Dijon mustard
  • 1 pinch ground black pepper

Pancake

  • 1 tbsp unsalted butter
  • 4 slices ham, shaved
  • 1 bunch asparagus, blanched, halved legthways (see Tips)
  • 3 sprigs fresh chives, finely chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1773.3 kJ / 423.8 kcal
Białko
25.5 g
Węglowodany
35.6 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Błonnik
2.2 g
Sód
1037.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy