Urządzenia i Akcesoria
Rava payasam
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
flaked almonds30 g
-
sultanas30 g
-
ghee (see Tips)2 tbsp
-
semolina70 g
-
full cream milk500 g
-
sweetened condensed milk340 g
-
pouring (whipping) cream2 tbsp
-
egg yolks2
-
natural vanilla extract¼ tsp
-
rose water1 tsp
-
ground nutmeg to serve1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
169.2 mg
Białko
16 g
Kalorie
2438.2 kJ /
582.8 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
73.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20 min
Gulab jamun (Jumbo)
1 godz. 30 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Kheer
2 godz.
Quark
3 godz.
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 godz. 25 min
Jeera rice (Cumin rice)
45 min
Roti (for two)
25 min
Rava payasam
50 min
Star anise and pistachio kulfi
24 godz. 20 min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1 godz.