Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons  (Thermomix® Spiralizer, TM6)

Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons (Thermomix® Spiralizer, TM6)

4.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • cucumbers ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    600 g
  • carrot ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    100 g
  • roasted salted peanuts
    60 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh chilli (opcjonalnie) deseeded and cut into halves
    1
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • raw king prawns peeled (tails on optional)
    500 g
  • lemongrass thinly chopped (approx. 2 mm)
    10 g
  • lime juice, freshly squeezed
    35 g
  • honey
    30 g
  • salt
    ½ tsp
  • fresh coriander leaves only, chopped to garnish
    4 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 352.8 kcal / 1476 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1141 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...