
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed beetroot
- 700 g water
- 900 g raw baby beetroots peeled and cut into quarters or eighths
- 4 garlic cloves crushed
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- 20 fresh curry leaves plus extra to serve
- 1 tbsp extra virgin olive oil plus extra for drizzling
- sea salt to taste
- ground black pepper to taste
- 1 tbsp sherry vinegar
Walnut sauce
- 80 g walnuts
- 150 g brown onion cut into halves
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 125 g plant-based milk of choice
- 20 - 30 g sherry vinegar
- ¼ tsp pure maple syrup
- salt to taste
- ground black pepper to taste
- pine nuts roasted, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 491 kcal / 2062.3 kJ
- Białko
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Błonnik
- 9.4 g