Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2065.7 mg
Alternatywne przepisy
Crispy Korean tofu
1u. 20min
Ribollita
50 min
Soba noodle mee goreng
40 Min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55min
Tuna nicoise salad (gut health)
1hod. 15min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
One whole cauliflower
45min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min