Sichuan zucchini and eggplant

Sichuan zucchini and eggplant

4.5 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
    1
  • zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
    1
  • sea salt
    2 tsp
  • soy sauce
    40 g
  • brown sugar
    80 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    30 g
  • Chinese black vinegar (see Tips)
    30 g
  • sesame oil plus an extra 1-2 tsp to fry
    30 g
  • Chinese five spice powder
    ½ tsp
  • Sichuan peppercorns (see Tips)
    1 tsp
  • chilli broad bean paste (see Tips)
    2 tsp
  • piece fresh ginger
    2 cm
  • garlic cloves
    4
  • cornflour
    2 tbsp
  • black rice
    220 g
  • water
    1000 g
  • Asian greens trimmed and cut into thirds
    1 bunch
  • spring onions/shallots trimmed and cut into slices, to garnish
    2
  • fresh long red chilli trimmed and cut into slices, to garnish
    1
  • sesame seeds to garnish
  • kimchi to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2065.7 mg
Białko 12 g
Kalorie 2351.7 kJ / 559.9 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 69.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...