
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 6 eggs plus 2 extra eggs, beaten, to coat
- 35 g milk
- 25 g white bread
- 25 g fresh flat-leaf parsley leaves only
- 1 tbsp vinegar
- ½ tbsp mustard
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- plain flour to coat
- breadcrumbs to coat
- vegetable oil to shallow fry (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 118.4 kcal / 497.1 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 212.1 mg