Portuguese green eggs
TM6

Portuguese green eggs

4.8 ( 4 oceny )

Składniki

  • 1000 g water
  • 6 eggs plus 2 extra eggs, beaten, to coat
  • 35 g milk
  • 25 g white bread
  • 25 g fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 1 tbsp vinegar
  • ½ tbsp mustard
  • ½ tsp sea salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • plain flour to coat
  • breadcrumbs to coat
  • vegetable oil to shallow fry (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
118.4 kcal / 497.1 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
5.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
212.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy