Portuguese green eggs

Portuguese green eggs

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 pieces

Składniki

  • water
    1000 g
  • eggs plus 2 extra eggs, beaten, to coat
    6
  • milk
    35 g
  • white bread
    25 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    25 g
  • vinegar
    1 tbsp
  • mustard
    ½ tbsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • plain flour to coat
  • breadcrumbs to coat
  • vegetable oil to shallow fry (see Tips)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 212.1 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 497.1 kJ / 118.4 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...