Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 6 eggs, plus 2 extra eggs, beaten, to coat
- 35 g milk
- 25 g white bread
- 25 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp vinegar
- ½ tbsp mustard
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- plain flour, to coat
- breadcrumbs, to coat
- vegetable oil, to shallow fry (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 497.1 kJ / 118.4 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 212.1 mg
Alternatywne przepisy
Waffles
25 Min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 min
Polish egg salad with tartar sauce
10 min
Middle Eastern planked salmon
1 godz. 40 min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Polish crêpes
3h 35min
Turkey pasta in a creamy mushroom sauce
45 Min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 min