Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 800 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse de vanille seulement les graines
- 200 g de sucre en poudre
- 10 jaunes d'œufs
- 5 g de café instantané
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1769 kJ / 423 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée fraise-soja
4 Std. 20 Min
Glace pêche-fraise
15 Min
Lasagne à la bolognaise
2 Std. 15 Min
Tranche de biscuit de Savoie marbré à la crème de pêche
4 Std. 30 Min
Mousse au chocolat blanc à l'aquafaba
3h 30min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5 Std.
Pâte à tartiner choco-noisette
25 Min
Crème pâtissière à la pistache
30 Min
Crêpes fourrées choco-noisette
1 Std. 55 Min
Galette frangipane aux framboises
1 Std. 30 Min
Pâte à tartiner à la purée de noisette
10 Min
Glace à la fraise sans crème
12h