Entremets chocolat, insert framboise

Entremets chocolat, insert framboise

3.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz.
10 parts

Składniki

Le glaçage noir (la veille)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
    4
  • d'eau
    175 g
  • de sucre en poudre
    220 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    125 g
  • de cacao en poudre
    75 g
Le biscuit (le jour même)
  • beurre pour le cercle
  • œufs
    2
  • d'amandes en poudre
    40 g
  • de rhum
    1 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de cacao en poudre
    40 g
L'insert à la framboise (le jour même)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
    2 ½
  • de framboises fraîches (ou surgelées et décongelées)
    400 g
  • de sucre en poudre
    30 g
La mousse au chocolat (le jour même)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
    3
  • jaunes d'œufs
    2
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    180 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 541.9 kcal / 2260.7 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 32.5 g
Węglowodany 47.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Sód 43.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...