Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 - 600 g ziemniaków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 4-5 łyżek
-
6 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
317.1 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1239.6 kJ /
296.3 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min